Kristallkronor gör ditt hem extra lyxigt.


Kristallkronor

Kristallkronor oavsett form och modell ger alltid en fantastisk lyxkänsla till ditt hem. Ljuskällor av kristall har en tidlös stil som är vacker i generationer. Prismorna bryter ljuset som träffar dem och sprider de vidare och på så vis förstärks ljuset från ljuskällan. Det finns både moderna och klassiska modeller, allt för att du ska hitta det som passar dig bäst.

Gustaviansk, barock eller empire

Det finns flera olika typer av kristallkronor. Det finns både modeller av klassiskt snitt från olika tidsepoker samt mer moderna stilar. Förutom skillnaden i form finns det även olika metaller i ramarna och listerna, de vanligaste är nickel, cognac eller mässing. En kristallkrona kan vara formad på flera olika sätt, bland annat som plafond, lampett eller som pendel. Det finns också med eller utan ljushållare. Prismornas kvalité varierar beroende på tillverkare, desto högre kvalité desto bättre brytning av ljuset. Kristallkronorna i vår butik har mycket god kvalité på både prismorna och hållbarheten i ljusarmaturen.

Våga inreda oväntat

Kristallkronor hängs vanligtvis över ett matsalsbord. Det är en klassisk och vacker placering där du kan ge din dukning en vacker "krona på verket". Tillsammans med tända ljus i kronan sprider kristallprismorna ett fantastiskt ljus över middagen. Men varför nöja sig med det konventionella? Eftersom det finns flera olika modeller går det att hitta oväntade sätt att inreda med kristall. Varför inte en plafond i hallen? Mindre kristallkrona i barnkammaren? Eller rent av en kristallkrona i badrummet? Tänk att ligga i ett bad med ett glas champagne och njuta av den lyxiga atmosfären en kristallkrona skapar.

Så sköter du om din kristallkrona

När du vill rengöra din kristallkrona är det några saker att tänka på. Börja alltid med att damma din kristallkrona, tänk på att vara försiktig så inga prismor lossnar, du dammar lättast med en dammvippa. Om du använder rengöringsspray är det lämpligast att använda spray ämnad för just kristallkronor. Sådan spray sprayas på och behöver inte tvättas eller torkas bort, du låter helt enkelt kristallkronan dropptorka. Om du önskar att gnugga rent någon prisma är ett bra tips att använda enkla bomullshandskar, gärna vita för att lättare se smutsen. Tänk på att dra ut strömmen innan du börjar och glöm inte göra rent glödlamporna om dessa är dammiga.

Kristallkronor för den ultimata lyxkänslan hemma

Känner du att ditt hem saknar det lilla extra? Kristallkronor ger dig precis det. De vackra prismorna sprider ljuset på ett mycket behagligt vis och ger dig möjligheten att inreda med klassisk stil som håller i generationer.