Olja & Kryddor


Olja och kryddor

Ett måste i det moderna köket är en touch av det där lilla extra. Med inslag av olja och kryddor höjer man inte bara maten, smakerna, dofterna - utan även inredningen och känslan i köket. En noga utvald mortel tillsammans med en tjusig pepparkvarn och ett matchande saltkar, då har du en bra grund för ett smakfullt inrett kök!

Kvarnar, kar och mortlar

Med rätt redskap gör du smakerna av olja och kryddor rättvisa. Mortlar i gjutjärn och andra robusta material är utmärkta för att blanda ihop goda dressingar och marinader till såväl kött som sallader. Pepparkvarnar och saltkar i trä, glas eller varför inte lyxig marmor? Dessa användbara kar och kvarnar passar lika bra vid spisen som dekorativa inslag i dukningen. Vinäger och olja kommer till sin rätt i stiliga glasflaskor med lock av till exempel borstat stål. Glasflaskorna som kan fyllas på ger möjligheter att smaksätta oljor med diverse kryddor - både vackert och smakrikt.

Gör dina egna smaksatta oljor

Olja och kryddor kan kombineras i oändlighet. I produkter av glas gör du själv användbara oljor enligt tycke och smak genom att tillsätta kryddor. Fyll en behållare med olja och tillsätt en kvist rosmarin och några vitlöksklyftor, oljan ger fantastisk smak till kött och kan förvaras i rumstemperatur. Glasbehållare gör sig bra som inredningsdetalj på köksbänken, på matbordet eller varför inte vid grillen. Fungerar även utmärkt som personlig och vacker gå bort-present. För att förstärka intrycket av enhetlighet i köksinredningen, kombinera produkter av samma serie. Tillsammans utgör produkter av samma material och stil grunden för en balanserad inredning, ett lätt sätt att harmonisera intrycket i ditt kök.

Vårda materialen på rätt sätt

Många av våra produkter är tillverkade i äkta gjutjärn, ett vackert och robust material som med rätt skötsel håller hur länge som helst. Gjutjärn behöver återinfettas med jämna mellanrum för att inte rosta eller bli grått. Skölj av kärlet med varmt vatten för att få bort arom och smak från olja och kryddor, inget diskmedel behövs. Torka sedan torrt, smörj in med matolja och låt kärlet torka på eftervärme i ugnen. Torka slutligen bort överflödigt fett, så är din produkt i gjutjärn redo att användas igen. Marmor rengörs endast med vatten och vanlig såpa. Syra och starka rengöringsmedel kan skada det porösa materialet.

Allt du behöver för olja och kryddor

Här på Lyxdesign.se har vi produkter som lyfter ditt hem, du hittar allt från mortlar till olja och kryddor. Varenda produkt noga utvald, tillverkade i gedigna material och med lyxigt utförande. Alltid 14 dagars öppet köp med 2-4 dagar leverans. Fri frakt vid köp över 500 kronor och kundgaranti.