Flokati mattor


Flokati mattor

En riktigt snygg matta förhöjer upplevelsen av att gå in i ett rum. Flokati mattor är inget undantag, de är vackra, eleganta, stilrena och moderna. Dess mjuka och lite exklusiva stil uppskattas av alla inredningsintresserade. De passar med fördel in i alla sorters hem och för de lite mer vågade eller för tonåringen har vi även modeller i härliga pastellfärger.

Alla uppskattar dessa sköna mattor

Flokati mattor förstärker rummets intryck och gör det till en härlig känsla att stiga in i ett rum. Mattorna är av grekiskt ursprung med finaste ull från frigående får på Nya Zeeland. Dessa mattor är långhåriga vilket gör dem väldigt härliga att gå eller sitta på. De finns i åtskilliga storlekar för att kunna passa in i olika stora rum. Även barn och djur uppskattar att ligga på dessa mjuka sköna mattor. Innan du beställer, titta efter gram ull per kvadratmeter på beteckningen då det varierar mellan 1400 och 2800 gram.

Kan placeras överallt

Ska du renovera hemma och byta ut mattorna rekommenderar vi att du tar dig en titt på dessa Flokati mattor. De utgör ett vackert blickfång varhelst du placerar dem. De gör sig bland annat bra i en hall där du kan kliva på den mjuka mattan direkt efter att du tagit av dig skorna. Väldigt uppskattat vintertid med fötter som lätt blir kalla. De kan även med fördel användas under soffbordet eller matrumsbordet. En lite mindre variant nedanför sängen är extra ljuvligt och ger dig en lyxig start på morgonen.

Ta hand om mattan på rätt sätt

Om du sköter dina Flokati mattor med omsorg så kommer de att bibehålla sin fina kvalitet i många år. Inga mattor är roliga att få fläckar på men skulle olyckan vara framme ändå rekommenderar vi att du lämnar in den till en professionell mattrengörare. Då får du det bästa resultatet. Dammsug med försiktighet, det allra bästa är att bara ta ut den utomhus och skaka den istället för dammsugning, då bevarar du mattfibrerna längre och du får glädje av din fina matta under lång tid framöver. Tänk också på att en vit matta är känsligare för fläckar.

Vi är experter på Flokati mattor

Vi på Lyxdesign är experter på Flokati mattor och har ett stort sortiment att välja på. Du beställer enkelt och smidigt i vår onlineshop, får fri frakt vid köp över 500 kr och vi utlovar en mycket snabb leveranstid.