Kohudar & Fårskinn


Kohudar

Kohudar ger en oslagbar lyxkänsla till ditt hem. De ser fortfarande nya ut även efter flera års användning och med rätt skötsel håller de i stort sett hur länge som helst. För att du ska hitta den kohud som passar dig bäst finns de i flera olika storlekar, former och färger.

Kohudar i alla färger

Kohudar finns i flera färger och i många olika storlekar. De finns med både naturligt kofärgat mönster, men också som till exempel giraffmönster eller zebramönster. De kan med fördel användas som mattor, men de kan även placeras som dekoration i fåtöljer, soffor eller sängar. Hudarna kan också värma gott när man är frusen- Kohudarna är tillverkade av kors hud och päls. Korna slaktas dock inte bra för skinnets skull, utan detta är en biprodukt från slakten. Det finns också kohud som inte är äkta men som ser mycket realistisk ut.

Dags för ny matsalsmatta?

Kohudar kan läggas på golvet precis som de är. De passar lika bra under matsalsbordet som på golvet i vardagsrummet. Hudarna gör sig bäst där man ser dem och där möbler inte hela tiden flyttas runt på dem. De passar med andra ord lika bra överallt, och bör inte gömmas bakom någon dörr. Hudarna kan med fördel kombineras med matchande kuddöverdrag och filtar. De kan lämpligen också kompletteras med en lampa som lyser ner på mattan. För att ytterligare komplettera helhetsintrycket kan man med fördel köpa hem lite matchande inredning till hemmet.

Att sköta sin kohud

Kohudar är lätta att sköta och få att hålla länge. De är oftast tillverkade för att inte fälla hår eller dra åt sig lukter. De drar inte åt sig speciellt mycket damm, och behåller sitt utseende om de skakas då och då. Spiller man vätska i någon form på sin kohud rinner vätskan oftast bara av den. Om kohuden behöver tvättas gör man bäst i att lämna in den för rengöring eftersom de ofta är för stora för vanliga tvättmaskiner. De kräver ofta också speciellt rengöringsmedel och specialrengöring för att inte förstöras.

Kohudar för just ditt hem

Kohudar håller form och färg år efter år. De kan användas i flera år utan att tappa färg eller form. Hudarna finns i flera storlekar och färger för att passa in i just ditt hem.