Gense - skandinavisk design av högsta kvalité


Gense

Tidlös elegans i skandinavisk design

Gense är ett välkänt svenskt märke av designade silverbestick. De är ett av Europas ledande märken av bestickstillverkare och erbjuder en hållbar och elegant produkt. Genses bestick är uppskattade bestick som går i arv i generationer. Med sin tydliga känsla för lyx och funktionalitet erbjuder man perfektion och trygghet i en tidlös design.

Gense - gedigen hantverkstradition sedan 1856

Redan år 1856 grundades Gense av hantverkaren Gustav Eriksson. Namnet Gense är en förkortning av Gustav Eriksson NySilverfabrik Eskilstuna. Till en början var företaget i Eskilstuna inriktat på tillverkning av kakelugnsdörrar, men när sonen Axel Eriksson tog över rörelsen 1885 fattades beslutet att utöka sortimentet. Man började tillverka matbestick och serviser i nysilver. Under resans gång har man knutit flera olika formgivare till sig. Formgivare som brinner för ett nära samarbete med hantverkare och att tillsammans skapa vackra och användbara produkter med prägel av svensk konstindustri. Under de 150 år som Genses bestickstillverkning har funnits är det många bestick som lämnat deras hantverkares händer för att hitta nya hem där de älskats i generationer. Hållbara, tidlösa och vackra bestick ger ägaren produkter som håller i en livstid och mer därtill.

Kunglig hovleverantör sedan 1982

Gense blev svensk hovleverantör 1982. Att vara hovleverantör i Sverige innebär att man som företag representerar det bästa landet har att erbjuda inom sin bransch. Detta är något som Gense verkligen levererar, och som kund vet du att dessa produkter håller högsta kvalité. Silverbestick passar alltid till allt. Du får en elegant och vacker produkt i ditt hem som sätter en prägel av lyx på ditt middagsbord. Eftersom besticken håller i generationer kan du även känna dig trygg med att ditt köp är en god investering. Med sin skandinaviska och tidlösa design är formgivningen aktuell år efter år. Besticken är enkla att matcha med vilket porslin du än köper till.