Lyx i köket – Inred exklusivt

Ett härligt kök förhöjer stämningen i hemmet. Lyx i köket sätter standarden för resten av hemmet eftersom att köket är ett av de viktigaste rummen. Det är en plats för avkoppling, matlagning, samtal och glädje. Här hittar du tips på hur du kan skapa en lyxig känsla i köket med hjälp av exklusiv inredning.

Exklusiv köksinredning – 6 tips

Du behöver inte totalrenovera köket för att skapa förändring. Med exklusiv köksinredning kan du enkelt förändra känslan i köket. Med en glasspis, vinkyl, snygga mattor och en lyxig kyl kan du ge ditt kök ett rejält lyft. Här hittar du våra bästa tips när det gäller exklusiv köksinredning.

Förhöj stilen med kakel i sekelskifte

Klinker och kakel i sekelskifte är ett relativt enkelt sätt att skapa en stor förändring i köket, framför allt om du vill bevara hemmets ursprungliga stil. Hos återförsäljaren Sekelskifte finner du kakel i sekelskifte med inspiration från arkitektstilarna nyrenässans, jugend, nationalromantik och 20-talsklassicism. Här hittar du även klinker i vackra, klassiska mönster. För att framhäva den ursprungliga arkitektstilen kan du med fördel kombinera kaklet med vackra lister, golvsocklar och kakeldekorlister.

Investera i en gasspis till kök

Spisen är kökets hjärta. Många drömmer om att ha en snygg gasspis i sitt kök eftersom det ger en särskild känsla vid matlagningen. Hos Gasspisen hittar du gasspis från väletabelerade och populära kvalitetsmärken som AGA, Bertazzoni, Falcon, Lacanche, La Germania, SMEG med flera. De erbjuder ett brett sortiment av modeller i olika storlekar och utföranden. När du beställer en gasspis härifrån hjälper de även till med installation på plats hos dig.

Inred med snygg köksmatta

Glöm inte bort köksgolvet när du inreder. Framför allt på vintern är det härligt med en mysig köksmatta under fötterna när du lagar mat eller äter middag. Med en snygg köksmatta från Classic Collection får köket en hemtrevlig och ombonad känsla. I deras utbud hittar du snygga köksmattor i olika färger och former. Deras mattor gör inte bara köket mysigt och inbjudande, de skyddar även golven mot slitage. Genom att använda bra och kvalitativa mattor kan du öka golvets livslängd.

Satsa på en stor vinkyl

Få inredningsdetaljer ger en sådan exklusiv känsla som en stor vinkyl. Hos Temtech hittar du snygga vinkylar som rymmer alla dina flaskor. I deras utbud kan du hitta både fristående och integrerade vinkylar med olika temperaturzoner. Placera vinkylen strategiskt i köket och fyll den med dina favoritviner. En vinkyl skiljer sig en hel del från ett vanligt kylskåp. En stor vinkyl är det bästa valet om du vill ha en stor förvaringskapacitet med optimala förvaringsförhållanden. Den passar dig med större samlingar eller om du vill kyla många vinflaskor inför en fest.

Välj en snygg köksblandare

Med en snygg köksblandare sätter du guldkant på köket. När du handlar köksblandare är det bland annat viktigt att tänka på att kastruller och hinkar ska få plats under kranen. Du bör även välja en variant som är enkel att rengöra eftersom att diskhon är ett utrymme där bakterier lätt samlas. Hos Billigtvvs hittar du Damixa köksblandare som både är estetiskt tilltalande, lätta att rengöra och prisvärda. I deras sortiment finner du modeller med olika funktioner och design. En stor praktisk skillnad att ta ställning till är om du vill ha en hög pip eller ett mer långsmalt utförande. Välj exempelvis mellan köksblandare av traditionell karaktär eller med morderna raka former.

Köp lyxig kyl och frys

En lyxig kyl och frys är ett måste om du vill skapa ett elegant kök. Många väljer ett kombinerat kyl- och frysskåp eftersom att det är både praktiskt och snyggt. Hos Gasspisen hittar du kombinerade kyl- och frysskåp i olika prisklasser och modeller. Där hittar du även side-by-side kyl och frysar. Det är även den bästa lösningen för små kök där det är ont om plats. De flesta väljer dock den här kombinationslösningen för att det är smidigt och snyggt. Hos Gasspisen finner du modeller från exklusiva varumärken som SMEG och Berazzino.

Läs mer om inredning