Lyxig Badrumsinredning

En lyxig badrumsinredning kan förhöja känslan i hela hemmet. Badrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet. Ett fräscht badrum är även viktigt för värderingen av bostaden. Här hittar du våra bästa tips på lyxig badrumsinredning som ger dig ett modernt och trevligt badrum.

Skapa badrum med lyxig känsla – 7 stylingtips

Att skapa ett lyxigt badrum behöver inte kosta en halv förmögenhet. Med våra 7 smarta stylingtips kan du på olika sätt skapa ett badrum med lyxig känsla. Läs mer och låt dig inspireras!

Klassiska badrumsmöbler

För att skapa en elegant och lyxig känsla i badrummet kan du inreda med klassiska badrumsmöbler. På nätet finns det ett stort urval av nyproducerade inredningsdetaljer med fokus på sekelskiftet. Perfekt för dig som vill renovera ditt gamla badrum eller ge ett nytt badrum en klassisk gammal stil. Du kan även hitta massor av tidstypiska och klassiska badrumsmöbler som lampor, toaletter, tvättställs- och badkarsblandare och handfat samt kakel, klinkers och lister inspirerade från olika tidsepoker.

Lyxig badrumsmatta

En mjuk och fin badrumsmatta är ett måste i badrummet. Låt fötterna sjunka ner i en värmande och härlig matta när du stiger ut ur duschen eller när du borstar tänderna. En lyxig badrumsmatta blir en vacker inredningsdetalj och bidrar även till att skapa en mysig stämning i badrummet. Välj mellan små, stora, runda, fyrkantiga och rektangulära mattor i olika färger. Du hittar vävda och handgjorda mattor som passar alla inredningsstilar.

Snyggt tvättställ

Att köpa tvättställ kanske inte är det roligaste när det kommer till inredning, men det är en inredningsdetalj som är mycket viktig för badrummets funktion och stil. Välj ett snyggt tvättställ med ett handfat som passar badrummets stil. Välj mellan fristående tvättställ eller modeller som monteras på väggen. Hos VVSHome kan du köpa tvättställ samt många olika tillbehör som vattenlås och konsol. Deras hjälpsamma kundtjänst hjälper dig även att hitta de rätta tillbehören för just ditt tvättställ.

Fina väggkrokar och hängare

Det är detaljerna som avgör intrycket. Glöm därför inte bort små detaljer som krokar och hängare när du inreder i badrummet. Fina krokar gör även badrummet mer funktionellt. En strategiskt planerad krok utanför duschen gör att du enkelt kommer åt handduken när du duschat klart. Detsamma gäller för handduken bredvid handfatet. Ta dig tid att planera var i badrummet du behöver krokar samt hur många som behövs. I vår artikel om väggkrokar till hall kan du få tips på återförsäljare som erbjuder krokar för hemmet.

Lyxiga badhanddukar

Unna dig mjuka fluffiga handdukar i badrummet. Få saker ger en sådan lyxkänsla som en stor och varm handduk efter en dusch. Att köpa högkvalitativa handdukar är en investering som kommer att hålla i flera år om du sköter dem på rätt sätt. För en extra lyxig känsla bör du köpa handdukar i olika storlekar, men i samma färg. Den lilla handduken för ansiktet bör vara i samma material och färg som den stora för kroppen. Se badhanddukarna som en del av badrumsinredningen och skapa en enhetlig känsla.

Tavlor i badrummet

Hur ser väggarna ut i ditt badrum? De allra flesta badrum saknar väggdekorationer vilket är synd. Tomma väggar kan ge ett sterilt och tråkigt intryck. Med snygga tavlor i badrummet kan du dock skapa ett elegant och modernt badrum. Välj mellan posters eller tavlor och matcha gärna motivet med färgerna i badrummet. Om du har en eller flera växter i badrummet kan det vara snyggt med en tavla eller poster med växtmotiv. I vår artikel kan du läsa mer om hur du kan inreda med tavlor och posters.

Ljussättning badrum

Belysningen i badrummet är avgörande för rätt stämning. I badrummet behövs det oftast flera olika sorters lampor eftersom att rummet används för olika aktiviteter. När du ligger i badet kan det vara mysigt med varmt, avslappnande ljus som inte är för starkt. Vid städning, sminkning och rakning kan ett starkare ljus behövas. Spotlights, spegelbelysning och dimmers är bra ljussättning i badrummet. I vår belysningsguide kan du läsa mer om belysning i hemmet.

Renovering av badrum – Att tänka på

Planerar du en renovering av badrummet? Då är det också viktigt att känna till de regler och riktlinjer som gäller för våtutrymmen. Dessa regler är utformade för att säkerställa att badrummet är vattentätt och förhindra fuktskador som kan leda till mögel- eller rötskador. En viktig regel är att använda rätt typ av vattentäta material, både på väggar och golv. För väggar rekommenderas ofta kakel, glasmosaik eller vattentålig målning. På golvet bör man använda sig av material som är speciellt avsedda för våtutrymmen, till exempel klinker eller våtrumsmatta. Läs mer hos Boverket.se.

Lyxigt kök – Skapa en exklusiv atmosfär

Precis som badrummet kan köket vara hemmets hjärta. Det är inte bara en plats för matlagning, utan också för samtal, avkoppling och njutning. Vill du förhöja känslan i ditt kök? Med rätt inredningsdetaljer kan du snabbt förvandla kökets atmosfär till en oemotståndlig lyxoas. Oavsett om du drömmer om en elegant gasspis, sofistikerat kakel i sekelskifte eller kanske en stor vinkyl för dina favoriter, finns det något för alla smaker. Upptäck hur du kan ge ditt kök en exklusiv touch med våra bästa inredningstips för ett lyxigt kök.